fbpx
Back to the top

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Helmond Hangout

Ik wil een hangout/workshop verzorgen. Hoe kan ik me aanmelden?

Dat kan door het aanmeldformulier op de website. Hierna volgt de toetsing en eventuele planning van de drie datums en tijden waarop de hangouts plaats gaan vinden.

Nadat de aanmelding door de organisatie van Helmond Hangout is goedgekeurd ontvang je een uitleg over hoe het werkt, wat we van je verwachten en een uitgebreide uitleg over Zoom met hierbij alle inlog gegevens en alles wat je nodig hebt om de live uitzending goed te laten verlopen.

Wie bepaald of mijn hangout wordt opgenomen in het aanbod?

Na het aanmelden van je hangout(s) ontvang je een bevestiging per mail van de organisatie. Mochten wij nog aanvullende informatie nodig hebben zullen wij hiervoor contact met je opnemen. Het invullen van het aanmeldformulier is helaas geen garantie voor plaatsing. dit hangt af van de agenda, het al bestaande aanbod en budget. De organisatie zal elke inzender op de hoogte houden.

Moet ik zelf een zoom abonnement afsluiten?

Nee dit is niet nodig. De organisatie van Helmond Hangout heeft een zoom abonnement waar je gratis gebruik van kunt maken voor het geven van de hangout. Een uitgebreide uitleg ontvang je per mail en je kunt ons ten alle tijde benaderen voor vragen of hulp hierbij.

Wat of wie is Helmond Hangout?

Het project wordt en uitgevoerd door LEV groep Helmond in samenspraak met Gemeente Helmond. Het project valt onder het programma jeugdvriendelijke stad van de Gemeente Helmond.

Kan ik als ik niet in Helmond woon en/of gevestigd ben ook een hangout aanbieden?

Wil je in je eigen gemeente ook een hangout organiseren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij zullen samen met je kijken naar de mogelijkheden. 

Ik heb geen ervaring met het geven van een hangout/workshop via zoom. Waar moet ik zijn als ik vragen heb?

Vanuit de organisatie kun je, indien gewenst, ondersteuning krijgen bij het geven van een hangout via zoom. Onze helpdesk zal je dan een handleiding toesturen en, indien nodig, verdere uitleg geven.

Als er technisch iets mis gaat als ik mijn hangout geef is er dan een helpdesk?

In het inschrijfformulier vragen we je om een omschrijving op te geven van de hangout(s). Mochten wij verdere informatie nodig hebben, dan zullen wij hiervoor contact met je opnemen. Onze marketingafdeling kan, in samenspraak met jou, de tekst voor op het platform te laten aansluiten bij de taal van de jeugd. 

Mijn hangout duurt langer dan een uur, maar is wel super interessant voor de doelgroep. Kan ik nu niet meedoen?

Dit is mogelijk in overleg met de organisatie.

Waarom heb ik een moderator nodig tijdens het verzorgen van de hangout?

Een moderator zorgt ervoor dat de vragen die de deelnemers in de chat aan de workshop hebben live beantwoord worden en kan er voor zorgen dat de hangoutleider in de hangout zonodig in kan gaan op deze vragen en of opmerkingen. Dankzij de moderator gaat dit niet ten koste van de vaart van de hangout. Ook zorgt de moderator ervoor dat de chat tijdens de stream gezellig en netjes blijft en is hij/zij de schakel tussen de hangoutaanbieder en de jongeren die de hangout volgen.

Jullie vragen om een moderator, maar ik heb maar één computer. Kunnen jullie me hiermee helpen?

De organisatie verstrekt geen extra computers. Je kunt de moderator vragen om zelf een device (computer, laptop, tablet, telefoon). Daarnaast hoeft de moderator niet op dezelfde locatie aanwezig te zijn als de hangout aanbieder. Dit kan ook vanuit huis / kantoor gedaan worden zolang de moderator dan ook op de hoogte is van alle ins en outs over deze hangout. 

Wat is MaS?

MaS is de maatschappelijke stage die scholieren van het middelbaar onderwijs moeten doen. Als je hangout een maatschappelijke relevantie heeft dan kunnen deelnemers deze inzetten voor hun Mas. Dit kan een extra stimulans zijn om deel te nemen aan jouw hangout. Er kan door deelnemende scholieren tot maximaal 10 uur MaS worden gelopen door het deelnemen van Hangouts.

Mag ik de deelnemers verplichten om het cursusmateriaal via mij af te nemen?

Nee, dit mag niet. Het vrijblijvend aanbieden van cursusmateriaal mag wel, want Helmond Hangout is er ook om de lokale ondernemers te steunen.

Ik wil een cadeaubon weggeven als prijs tijdens de hangout. Hoe komt deze cadeaubon bij de deelnemers?

De cadeaubon kun je per mail sturen naar hello@helmond-hangout.nl. Vermeld in deze mail de gegevens (Voor- en achternaam) van de winnaar. Wij zullen deze dan naar de winnaar toesturen. In overleg met de organisatie is deze ook per post op te sturen of persoonlijk af te geven.

Ik wil de deelnemers van mijn hangout van materiaal voorzien zodat ze mee kunnen doen. Hoe regel ik dat deze spullen op tijd op de goede plaats komen?

Het materiaal voor de hangout kun je per mail sturen naar hello@helmond-hangout.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat deze op tijd bij de deelnemers terecht komen.

Krijg ik de adressen van de deelnemers om ze nog van informatie te voorzien?

Vanwege de AGV is dit helaas niet mogelijk, desgewenst kan de organisatie van Helmond Hangout e.a. doorsturen.

Ik wil best een hangout organiseren maar ik wil geen opname van mijn hangout. Kan ik dan toch meedoen?

Dit is in overleg mogelijk. Bespreek dit even met de organisatie van Helmond Hangout.

Ik heb geen goed licht en of geluid en ik vind wel dat mijn hangout er professioneel uit moet zien. Kunnen jullie mij hiermee ondersteunen?

De organisatie denkt hier graag over mee. Mail naar hello@helmond-hangout.nl

Ik heb in mijn kennissenkring iemand die een hele goede hangout kan geven. Mag hij of zij ook meedoen?

Natuurlijk! Mocht je iemand kennen die een hele goede hangout kan geven laat hem/haar zich dan inschrijven via het aanmeldformulier op de website. Inschrijven is helaas nog geen garantie voor plaatsing

Waarom zijn er alleen maar online activiteiten?

Door de geldende corona maatregelen kunnen er op dit moment alleen online activiteiten plaatsvinden. Wanneer de maatregelen dit weer toelaten, willen we ook zo snel mogelijk offline hangouts gaan organiseren.

Hoe werkt het met de onkostenvergoeding?

Helmond Hangout heeft voor elke hangout een onkostenvergoeding ter beschikking. Na inschrijving informeren we elke hangout aanbieder over de onkostenvergoeding voor het geven van de hangouts, ook de facturatie informatie volgt dan.

Welke gegevens hebben jullie van mij nodig?

De gegevens die we van je nodig hebben staan in het aanmeldformulier. Mochten we nog aanvullende informatie nodig hebben dan zullen wij hiervoor contact opnemen met je.

Op welke doelgroep/leeftijdscategorie moet ik mij richten?

Helmond Hangout is een platform voor jongeren uit helmond tussen de 6 en 18 jaar oud. We hebben onderscheid gemaakt in drie leeftijdscategorieën: 

  • 6 t/m 12 jaar
  • 13 t/m 18 jaar
  • Alle leeftijden 

Je kunt je hangout richten op één van deze leeftijdscategorieën of op beide leeftijdscategorieën.

Moeten alle 3 de Hangouts voor dezelfde leeftijdsgroep toegankelijk zijn of mag je daarin variëren?

Nee dit hoeft niet. Bij het aanmelden van de hangout kun je aangeven voor welke leeftijdscategorie de hangout geschikt is.

Mag ik zelf bepalen op welke datum en welk tijdstip mijn hangout plaatsvindt?

Na het aanmelden van de hangout(s) zullen wij contact met je opnemen voor het plannen van de hangouts. De hangouts zullen gedurende 10 weken plaatsvinden vanaf 25 maart 2021.

Waarom moet ik minimaal 3 hangouts organiseren? Mogen het er ook 1 of 2 zijn?

We willen zo een divers mogelijk aanbod aan hangouts bieden aan de jeugd, daarom vragen we je om drie verschillende hangouts aan te bieden. Mocht je maar één of twee verschillende hangouts kunnen organiseren, neem dan contact op met de organisatie.

Ik help graag met de promotie van Helmond Hangout en/of mijn eigen hangouts?

Natuurlijk waarderen wij het enorm als je zoveel mogelijk je eigen hangouts maar ook het hele platform maximaal mee promoot bij de jongeren/jeugd uit Helmond. Hoe meer reclame hoe beter. Op de website is onder het menu kopje ‘media en promotiematerialen’ van alles te vinden waarmee je online promotie kan maken, zoals de poster en flyer. Ook is op de social media kanalen van Helmond Hangout van alles te vinden en te delen. Verder is er in heel Helmond drukwerk verspreid. Mocht je niets hebben ontvangen en toch graag posters en flyers ontvangen mail dan even naar hello@helmond-hangout.nl dan brengen we het even langs.

HELMOND HANGOUT IS POWERED BY