fbpx
Back to the top

Maatschappelijk Stage

Maatschappelijk stage (MAS) & Helmond Hangout

Wist je dat.. het volgen van Hangouts ook als maatschappelijk stage kan meetellen!?

In samenwerking met LEV groep en diverse middelbare scholen uit Helmond zijn er een aantal hangouts te volgen die tellen als maatschappelijke stage voor leerlingen van deze scholen. Leerlingen kunnen tot maximaal tien uur maatschappelijk stage lopen door middel van het volgen van hangouts.

Hoe mooi is dat! Leuke events volgen en tegelijkertijd stage uren kunnen afvinken!

LET OP! Zo werkt het:

  • Niet alle hangouts gelden als MaS uur. In de omschrijving bij de hangouts in de webshop staat duidelijk in de omschrijving vermeld welke hangouts als een MaS uur tellen.
  • Deelnemende scholen op dit moment zijn: Knippenberg College, Jan van Brabant College en Carolus Borromeus College. Met de overige middelbare scholen uit Helmond is de organisatie van Helmond Hangout nog in gesprek. We voegen de scholen die meedoen hier direct toe.  Alleen als je op deze deelnemende scholen zit kun je dus MaS afvinken door middel van hangouts volgen.
  • Éen gemarkeerde MaS hangout telt voor één uur MaS die je kunt afvinken. Dus ook als de hangout iets korter of langer duurt.
  • Je kunt tot maximaal 10 uur aan maatschappelijk stage lopen door hangout te volgen.
  • Alleen het live volgen van een hangout telt mee als MaS uur, een opname van een hangout kijken telt dus niet mee.
  • Je registreert en noteert zelf de hangouts die je voor MaS hebt gevolgd. Noteer de naam van de hangout en noteer de datum en tijd waarop je deze hebt gevolgd en geeft dit zelf door aan school. De organisatie van Helmond hangout doet hetzelfde zodat er altijd een dubbele controle is over de uren.
  • Je maakt een selfie of andere leuke foto of video waaruit blijkt dat je de hangout hebt gevolgd en plaatst deze op je social media kanalen met de #Helmondhangout en/of #jeugdvriendelijkestad
  • Je volgt de gehele hangout die meetelt als MaS uur tot het einde en doet als dit mogelijk is ook mee met de chat.

HELMOND HANGOUT IS POWERED BY